Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi
Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium

+36 62 541 280

OM azonosító: 203052

Középfokú iskola

Megjelent iskolánk tájékoztatója a 2024/25-es tanévre!

Jelentkezz az iskola elérhetőségein!

Részletes felvételi információk!

Nagyszerű iskolánkat 2018-ban adták át. Ezzel az ország legújabb, legmodernebb intézményét vehettük birtokba, ahol a helyi munkaerőpiaci igényeknek megfelelő képzéseket adunk a hozzánk beiratkozóknak. Célunk, hogy akik iskolánkban tanulnak, kiváló szakemberekké váljanak!

Technikumi képzés:

  • Szoftverfejlesztő és -tesztelő

  • Sportedző (a sportág megjelölésével) - sportszervező

  • Oktatási szakasszisztens

Szakközépiskolai (szakképző iskola) képzéseink:

  • Cukrász

  • Szakács

  • Pincér – vendégtéri szakember

Kinek ajánljuk az iskolát?


Iskolánkat konkrét munkaerő-piaci igény hívta életre. A régió egészségturizmusa, a korai fejlesztőközpont gyógypedagógiai asszisztens igénye, a korunk informatikai kihívásai, a városi sportélet mind olyan területek, amelyek érdekes szakmai életutat, jó elhelyezkedési lehetőségeket kínálnak azoknak, akik a vendéglátás, informatika, oktatás vagy sport területén szereznek végzettséget. Fontos, hogy olyan gyermekek jelentkezzenek hozzánk, akik nyitottak a tanulásra, éreznek kedvet magukban ahhoz, hogy egy kreatív szakmát megtanulva boldog életet éljenek. Fogadunk SNI diákokat is, mivel meggyőződésünk, hogy a tehetségnek sok arca van.Milyen pluszt kapnak itt a diákok?


Iskolánkban a legfontosabb cél, hogy kiváló szakembereket neveljünk, olyanokat, akik az itt megszerzett tudással jó megélhetést tudnak maguknak és később a családjuknak teremteni. A szakma tanulása mellett célunk a teljes személyiség fejlesztése, nevelése. Figyelemmel vagyunk arra, hogy a világra nyitott, kiegyensúlyozott, a későbbiekben is fejlődni képes felnőtteket neveljünk. Hitvallásunk a személyközpontú nevelés napi alkalmazása, test és lélek harmóniájának kialakítása. Munkánk eredményességének garanciáját a felkészült, gyermekközpontú oktatói-nevelői testület jelenti.Miben tér el az iskola a többi intézménytől?


Iskolánk az ország egyik legújabb intézménye. Az itt tapasztalható körülmények, a felszereltség az elérhető legjobb, amivel ma a középiskolákban találkozhatunk. Tankonyhánk modern felszereltségű, a diákok kiscsoportos foglalkozások keretében tanulhatják meg a szakmát. Informatikai rendszereink, a tanulói géppark és a tantermek informatikai technológiai felszereltsége egyedülálló. A város nagyszerű sportlétesítményeket kínál diákjainknak. Valamennyi tanulónk szakképzési munkaszerződéssel végzi a szakmai gyakorlatát. Ez azt jelenti, hogy gondosan kiválasztott, jól felkészült céges partnereinknél, a való életben tanulva válhatnak kiváló szakemberekké. A képzés ingyenes, akárcsak a kollégiumi ellátás, mindezek mellett az ágazati alapoktatás alatt ösztöndíjat is kapnak a tanulók, a szakirányú oktatás során pedig szakképzési munkaszerződéssel szakképzési munkabért, illetve az ösztöndíj rendszernek köszönhetően diákjaink tanulmányi eredményüktől függően anyagi juttatást is kaphatnak. Az iskola kisvárosi környezetben található, családias légkörű, melyet kiegészít Mórahalom nyugalma, az itt tapasztalható biztonság. A városi sportegyesületek változatos sportolási lehetőséget kínálnak tanulóinknak, a lovaglástól az úszásig. Szomszédságunkban művészeti iskola található, mellyel az együttműködés kiváló: diákjaink színjátszó körbe járhatnak, zenét tanulhatnak. Kollégiumi csoportvezetőink gyerekcentrikusak, gazdag programkínálatot biztosítanak a kollégista diákok szabadidejének eltöltésére, például szervezett foglalkozások, színház, szakmai kirándulások, kézműveskedés formájában.Milyen ösztöndíjak vannak?


A szakképző iskolai és a technikumi képzési formában az ágazati alapvizsgáig kapnak rendszeres szakképzési alapösztöndíjat a tanulók. Az ágazati alapvizsga után, aki nem köt szakképzési munkaszerződést és az iskolában marad tanulni, annak a tanulmányi eredményétől függő ösztödíj jár.Iskolánk kollégiumi ellátást is biztosít.

A legmodernebb felszerelések, erős WIFI lefedettség, folyamatos felügyelet, kis csoportlétszámok, széleskörű fakultatív programok várják a beköltözőket.
A kollégiumról bővebben itt olvashatsz.