Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi
Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium

+36 62 541 280

OM azonosító: 203052

Felnőttek oktatása

2023. szeptemberétől tervezett képzéseink:


Szakács - Jelentkezem


Mórahalmon szakács képzés indul, felnőtteknek. A képzést 2 év alatt, munka mellett e-learning eszközökkel támogatott formában lehet elvégezni. Azonban mivel gyakorlat teszi a mestert: az első félév végén az ágazati alapozó képzést követően kiváló éttermekben, hotelekben, a legjobb partnereinknél biztosítunk gyakorlati képzőhelyet. Mindezt ingyenesen! A szakma megszerzése után további képzési lehetőségeket is biztosítunk (pl. fine dining ismeretek), melyek segítségével még piacképesebb tudást lehet elsajátítani.
Cukrász - Jelentkezem


Mórahalmon cukrász képzés indul, felnőtteknek. A képzést 2 év alatt, munka mellett e-learning eszközökkel támogatott formában lehet elvégezni. Azonban mivel gyakorlat teszi a mestert: az első félév végén az ágazati alapozó képzést követően kiváló cukrászdákban, hotelekben, a legjobb partnereinknél biztosítunk gyakorlati képzőhelyet. Mindezt ingyenesen! A szakma megszerzése után további képzési lehetőségeket is biztosítunk (pl. csokoládébonbon), melyek segítségével még piacképesebb tudást lehet elsajátítani.
Pincér-vendégtéri szakember - Jelentkezem


Mórahalmon pincér-vendégtéri szakember képzés indul, felnőtteknek. A képzést 2 év alatt, munka mellett e-learning eszközökkel támogatott formában lehet elvégezni. Azonban mivel gyakorlat teszi a mestert: az első félév végén az ágazati alapozó képzést követően kiváló éttermekben, hotelekben, a legjobb partnereinknél biztosítunk gyakorlati képzőhelyet. Mindezt ingyenesen! A szakma megszerzése után további képzési lehetőségeket is biztosítunk (pl. sommelier tanfolyam), melyek segítségével még piacképesebb tudást lehet elsajátítani.Sportedző (a sportág megjelölésével) - sportszervező - Jelentkezem


Sportedző-sportszervező képzést indítunk szeptembertől. A képzés 2 éves. A sportágat a jelentkezők választják, a gyakorlatot külső partnereink biztosítják, így az akár azon a helyen is teljesíthető, ahol a jelentkező egyébként is sportol. Szükséges az érettségi, a választott sportágban való jártasság, s a bizonyítvány megszerzése után képes lesz

  • a választott sportág mozgásformáit eredményesen oktatni;

  • a sportolók képességeit és erőnlétét szakszerűen felméri, értékelni

  • a sportolók teljesítményét értékeli, a versenyzők kiválasztását elvégezni

  • különböző ciklusú edzésterveket készíteni

  • sporteseményeket, mérkőzéseket, versenyeket, táborokat szervezni és sok másra is


Rehabilitációs terapeuta (gyógymasszőr és fizioterápiás asszisztens) - Jelentkezem


Gyógymasszőr Hol máshol tanulnád ezt a szakmát, mint Mórahalmon? Ajánlott mindenki számára, aki jó verbális képességgel rendelkezik, könnyen teremt kapcsolatot, szeret embereknek tevékenyen segíteni a testi-lelki-szociális jóllét, az életminőség javításában. Szívesen érint, tapint, masszíroz másokat, fontos számára a mások iránti felelősségvállalás és segítségnyújtás. Egészségügy ágazat 2 éves képzése, amely technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A gyógymasszőr diagnózis alapján különböző, meghatározott típusú masszázst végez és felhasználja a víz és a gyógyvizek kedvező hatásait. Mit fogsz tudni, ha végzettséget szereztél nálunk?

  • gyógymasszázst és iszapkezeléseket alkalmazni,

  • különböző hőmérsékletű, kiterjedésű fürdőkkel kezeléseket végezni,

  • gyógyvizes ivókúrát alkalmazni.Szoftverfejlesztő és -tesztelő - Jelentkezem


Olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik érettségivel rendelkeznek. A 2 éves képzés a jogszabályi előírások szerint INGYENES. Elvárt BEMENETI kompetenciák: informatikai ismeretek, logikus gondolkodási és problémamegoldó képesség, ügyfélközpontú hozzáállás, rendszerszintű gondolkodás, együttműködési készség. A képzés DUÁLIS jellege miatt a hallgatók vezető informatikai cégekhez kerülnek szakmai gyakorlatra.